2013. augusztus 7., szerda

Hales

Fandom: Teen Wolf
Párosítás: Stiles/Cora, Derek/Stiles, Peter/Stiles, sok egyéb említve

Mint mondtam, írói válság, próbálom kikezelni magam. Stiles kapcsolata a Hale család tagjaival bizgálja a fantáziámat egy kötőtűvel, szóval muszáj voltam írni egy ilyet. De lehet, hogy még fogok, ki tudja? Mindenesetre itt van ez. Peter részeinél vannak említések Jessica Foremanre, de ez nem Phoenixverse-történet. Egyszerűen csak túlzottan szeretem Jessicát ahhoz, hogy új feleséget alkossak Peternek. 3x09/3x10 alatt játszódik nagyrészt, tehát spoiler, 3x11 spekuláció a promó alapján.





Cora szerelmeiből sose lett semmi.
Kinek lett volna erre ideje?
Dél-Amerikában ott volt Jaime, akivel együtt tanult, amit tanulnia kellett.
Sose tudta meg, hogy Jaime motivációja mi volt, de ez nem volt meglepő, maga Cora se mondott egy szót se róla.
Voltaképpen azt se tudta honnan jött, de Jaime vonzó volt, és évekkel idősebb Coránál, és ez a lánynak akkoriban elég is lett volna, ha a fiú akart volna tőle valamit.
De nem akart, és ez alighanem így volt a jobb.
A széfben ott volt Boyd és Erica. Egyszerre voltak idősebbek és fiatalabbak Coránál, és ugyanúgy nem tudták, mi vár rájuk, mi a terv, mint Cora (igaz, Cora rájött, az első telihold után, de nem mondta el nekik), és csak ott ültek, egymás kezét fogva a falnál.
Egymáséi voltak, ez egyértelmű volt, még azután is, hogy Erica megtámadta Kalit, és utána már csak ketten maradtak, és Cora fogta Boyd kezét onnantól.
De ennél többet nem jelentett, és ezt Cora már a széfben elfogadta.

- Miért jöttél utánam?!
A világ még nem állt rendesen a helyére, és Stiles valami hideg dologgal jelent meg mellette, amit Cora fejéhez rakott. Fene tudja honnan hozta. (Alighanem a Jeepből, ami mellett Cora nemrég sétált el.)
- Viccelsz velem, alig bírsz megállni a lábadon. Az kell nekem pont, hogy beájulj az árokba nekem a városba menet. Gyere, hazaviszlek.
Stiles megfogta a könyökét, és szelíden visszakísérte a Jeephez, Cora pedig bemászott az anyósülésre.
- Minek neked ilyen nagy kocsi?
- Mert szeretem.
És megveregette a műszerfalat, már-már gyengéden, Cora meg alig tudott visszafojtani egy mosolyt.
Figyelte Stiles arcát, amíg Allisonnal beszélt. A tekintetét, ahogy az általában olyan kifejező arca szinte merevvé vált, és Corának kérdeznie sem kellett, hogy miért.
Amikor Stiles azt mondta, hogy szüksége lesz Cora segítségére, csak bólintott egyet, gondolkozás nélkül.
- Nem is kérdezed miért?
Cora úgy érezte, mintha a szemgolyói is lüktetnének a fejfájástól, hát csak becsukta a szemeit, és hátradőlt az ülésben.
- Az apád rendőr. Nem fog elhinni egy történetet, ha nem lát kézzel fogható bizonyítékot.
- Ne aggódj, biztosan nem fog… megfogni téged.
Nem bírta ezúttal egyáltalán megállni a mosolyt, és amikor kinyitotta a szemét és Stilesra nézett, a tekintetük találkozott.
Stiles is mosolygott, halványan, de a szemei nem, a szemei tele voltak kétségekkel, mint aki megerősítést várt, és Cora nem adhatta meg neki, senki nem nyugodhatott meg, amíg a Darach és az Alfák el nem tűntek, sőt talán még utána sem.
Mindezek ellenére előre nyúlt, és gyengéden megszorította Stiles kezét.

~*~

Derek szerelmei… hát igen.
Paige ránézett, és barna szemei mintha egyből átláttak volna Derek magamutogatásán és felvágásán.
Elfordult, barna tincsei lebbentek utána, de pár héten belül már a karjai Derek nyaka körül voltak, ajkai az övéin.
És nem olyan sokkal később élettelenül feküdt a karjaiban.
Aztán nem is olyan sokkal később jött Kate, és ő logikusabb választásnak tűnt, első pillantásra, erősnek, határozottnak, olyannak, aki… aki erős, és talán…
Persze nem merte megkérni az anyját, mert hiszen nem voltak annyira sokáig együtt, de Kateből fantasztikus vérfarkas lehetett volna, de…
De aztán arra tért haza egy nap, hogy a házuk leégett, de tudták, tudták, hogy valami történt, hiszen Laura Alfa lett az iskolában, és nem ő volt a következő a sorban, és…
És akkor vége volt, és elmentek, de Derek sose szabadult meg Kate illatától a ruháiban. Laura sose jegyezte meg, talán csak nem akarta, hogy Derek rosszul érezze magát.
(Vagy már csak Derek képzeletében volt ott az illat.)
Utána évekig semmi, persze valamilyen szinten volt, hiszen ha valamire megtanította Kate azon kívül, hogy nem bízhat senkiben, akkor az az volt, hogy mennyi mindenre mehet a kinézetével, és ezt nem csak Ericánál használta ki.
Aztán viszont megjelent Jennifer az iskola alagsorában, elbújva a vérfarkasok elől, és bár tartott Derektől, de mégis, nem tartotta szörnyetegnek.
És segített neki, és tanácsokat adott neki, és…

- Hol van az apám?
Nem ez volt az első alkalom, hogy Stiles itt volt a lakásán (és sokkal többet, mint Scott), de ez volt az első, hogy így nézett rá.
Még akkor sem, amikor Boyd holtan hevert a földön, és Derek biztosra vette, hogy egy könnycsepp gördült le Stiles arcán.
- Honnan kéne tudnom?! Derek, ugye nem hiszed ezt el?!
Mert lehet, hogy sokan azt mondták, hogy Scott a jó fiú, a jó gyerek, aki mindig mindenkinek segíteni akar, és tud is, a vérfarkassága miatt, de Derek nem felejtette el, bármennyire is nem hozta fel azóta, de élénken emlékezett arra, amikor Scott belemarkolt a hajába, és erőszakkal összezárta a fogait Gerard Argent karjai körül, és nem felejtette el a válaszát se arra, amikor Derek megkérdezte, miért nem mondta el neki.
De Stiles nem hazudott neki. Nem volt kedves vele, szemébe nézett, néha túlzott, de nem hazudott.
- Tudod mi történt Stiles apjával?
Összenézett a fiúval, és semmi mást nem akart, minthogy letörölhesse a könnycseppet az arcáról.
És azt, hogy Stiles ne az apja holttestéhez lépjen oda, mint Derek ment a családjához. Ismételten Derek borzasztó szerelmi élete miatt.
A káosz nem akart leállni, minden, ami a kórházig vezetett, és ami ott történt leginkább egy hurrikánra hasonlított. A kezdetben könnyűnek tűnő feladat, hogy vigyék ki Corát, hirtelen hosszú és bonyolult lett.
Maga Derek volt talán a legjobban meglepődve, amikor végül csak sikerült betenniük őt a mentőbe. Jennifer már megint elment valahova, de Derek mielőtt utána sietett volna, kinyújtotta a kezét, és megszorította Stiles csuklóját.
Ránézett, a tekintetük találkozott, majd Derek hirtelen ötlettől vezérelve előrehajolt, és ajkait Stiles homlokához érintette.
(„Megtaláljuk az apádat.”)
Nem mondta ki hangosan, de nem is volt rá szükség.
Stiles keze is finoman végigsimított Derek kezén, és nem mondott ő se egyetlen szót se.
(„Vigyázz magadra.”)

~*~

Peter… hát Peter szerelmei hullámvasutat jártak be.
Igazából Chrisszel az egész a kezdetektől halálra volt ítélve, de ez nem tartotta vissza attól, hogy még évekig szívja Chris vérét a történtek miatt.
Képletesen.
(És szó szerint amúgy se szívta sose, rossz mitikus faj.)
Jessica, Jessica gyönyörű volt és erős, és követelte a válaszokat a dolgokra, amiket látott, és amint megjelent, magára vonta a tekintetet, határozott volt, és amit akart, elérte.
Persze a pakliban az mindig benne van, hogy csak Peternek a tekintetét vonta magára, de ez teljesen érthető volt.
Nem szeretett Jessica mást, nem hagyta el, nem árulta el Petert.
Halálukig együtt lehettek volna, ha nincs Kate Argent, és Peter rémálmaiban legtöbbször az tért vissza, ahogy Jessica szorította magához a lányukat, védve őt a tűztől testével, noha saját, göndör sötét haja már lángra kapott, és ahogy Peter életében a két legfontosabb nő eltűnt a lángok között, ahogy Jessica elindult, hátha…
Hiú remény volt, és ez a kép még évekkel később is kísértette Petert.
Ugyan, kit áltatott.
Haláláig kísérni fogja.

- Rosszkor jövök?
A tinédzserek egyszerre néztek fel rá, pedig Peter nem is őket kereste, Deatont kereste volna ezért jött az irodájába, de helyette öt tinédzsert talált.
És három vízzel teli kádat.
Stiles az egyik mellett állt, még mindig nem öltözött át, csak az inget dobta le magáról, ami ott volt a sarokban, Scott pólója és Allison blúza mellett.
Allison elé odaállt egy (teljesen felöltözött) Lydia, gyilkos tekintettel kitakarva barátnőjét Peter szemszögéből. Az ötödik tinédzser nem meglepő módon Isaac volt, aki gyanakodva méregette a kádakat, pedig a hiányos öltözetekből egyértelműnek tűnt, hogy ezúttal nem ő fog lemerülni.
- Jó, hogy jössz. Vízbe kéne fojtanod.
Stiles mindig is értett ahhoz, hogy röviden és tömören elmondja a tervet.
- Csábító ajánlat, de miért is?
A fiú megrázta a fejét, majd ő is lekapta magáról a pólót, úgy kezdett belemászni a vízbe, miközben magyarázta a tervet. A következő áldozat-csoport az Oltalmazók, és Jennifer/Julia/Akárki már elvitte a három áldozatot, három szülőt.
Mi kell ahhoz, hogy megvédjék őket?
Hogy már ne feleljenek meg a leírásnak. Ne legyenek Oltalamzók.
Ne legyenek többé szülők.
- Nem célunk végleg elhalálozni – magyarázta Stiles. – Csak egy rövid időre, hogy JB érezze, hogy nem fog működni, és békén hagyja őket.
- JB?
- Így mindenki tudja, kire célzok, és mindenképp ez a monogramja – vont vállat a fiú. – A lényeg, hogy Lydia lefogja Allisont, Isaac le tudja fogni Scottot… és kell valaki, aki engem is lenn tart.
Rizikós volt a terv, Peter pontosan tudta, és amikor belenézett Stiles szemeibe, látta, hogy a fiú is pontosan tudja ezt. De nem tehettek mást, ez volt az egyetlen esélyük, hogy megvédjék őket.
Így hát odalépett Stiles mögé, és lenyomta a víz alá.
Küzdött, persze, hogy küzdött, a túlélési ösztön ellen nem tehetett semmit, kapálózott, kezeivel bele-belemart Peter karjaiba, de amint kiserkent a vére, szinte egyből be is gyógyultak az apró sebek a bőrén. A buborékok sűrűn szálltak fel, és Stiles újra és újra megrúgta a kád falát.
Aztán a teste elernyedt.
Nem hozta fel egyből, csak akkor, amikor már nem hallott szívverést a fiútól, csak akkor hajolt előre, és kapta a karjaiba. A szeme sarkából látta, hogy Lydia is kihúzza Allisont, Scott teste viszont csak akkor ernyedt el, de Peter csak Stilesra figyelt, rá koncentrált.
- Elég lesz már ennyi idő?
Nem nézett senkire, de Lydia pontosan tudta, hogy neki szólt. Közben Isaac is kikapta Scottot a vízből, a hangokból ítélve
- Azt hiszem… azt hiszem igen. Hozzuk őket vissza.
Nem volt könnyű, nem volt egyszerű, a fiú mozdulatlanul feküdt ahova Peter lefektette.
- Gyerünk, Stiles, ha már megmented az apádat, nem hagyhatod magára.
A filmekben a szájból-szájba lélegeztetés romantikus meg minden.
Stiles majdnem belehányt Peter szájába.
Hát, legalább magához tért. Fuldokolt, köhécselt, és láthatóan megtántorodott, még úgy, félig fekve is, Peter ezért elkapta, és magához szorította. Újabb köhögőrohamok jelezték, hogy a másik kettő is magához tért, de Peter nem engedte el Stilest még egy darabig.
- Si… sikerült…?
Peter elnézett Stiles válla felett, tekintete találkozott Lydiáéval, aki Allisont tartotta a karjaiban, és csak bólintott.
- Sikerült.
Az, hogy Stilesból felszakadt a zokogás, mélyről, görcsösen kapaszkodva Peterbe…
Nem mondott semmit, csak kinyújtotta a kezét egy törülközőért, amit ráterített a fiúra, és csak tartotta a karjaiban tovább.

~*~

Peter ért Derek lakásához a legkésőbb, és nem számított ekkora tömegre.
A kék kanapét teljesen beterítette Scott, Isaac, Lydia és Allison. Fogalma sem volt róla, hogy miként fértek el, egy dolgot tudott biztosan: pokolian fog fájni mindenük reggel.
Derek ágya sem volt sokkal kevésbé foglalt.
Stiles Derek felé fordult, hátával Corához simulva, és hármuk közül egyedül Cora volt ébren, és pillantott fel Peterre.
- El kell… simítaniuk mindent a szülőknek. Mindent ami történt, és nem akartak hazamenni egyedül. Hát itt alszanak.
Halkan beszélt, Peter pedig bólintott, majd lassan elindult a lépcső irányába.
- Hova mész?
Az álmos, nyűgös hangot hallva megfordult, és ránézett Stiles nyúzott arcára.
- Aludni.
- Ühümmmmm. Ez nem válasz. Vonszold ide magad.
Csak a fejével intett egyet Stiles, hogy mégis hova az az oda, de elég egyértelmű volt.
Hát Peter előre sétált, lehúzta a cipőit az ágy szélén, és úgy mászott be a hármas felé. Stiles belehajtotta a fejét Peter ölébe, kényelmesen elhelyezkedve, közelebb húzva magához Dereket, és megerősítve Cora karjait a derekán.
- Reggelre undorítóan le fogok izzadni, szóval enyém a zuhanyzó.
Peter mondhatott volna pár dolgot arról, hogy ez Stiles választása volt, hogy úgy aludjon, illetve, hogy minden bizonnyal ölre kell majd mennie minimum Lydiával és Allisonnal a zuhanyzóért…
De csak hagyta Stilest, hogy álomba merüljön.

3 megjegyzés:

  1. Awwh my feels. De rég nem posztoltál, már nagyon hiányoztak a teen wolf fic-eid. :) Tetszett a felépítés, hogy mindenkinek felsorolod a szerelmeit, és aztán jön Stiles. (Peter szegény:) Kicsit drabble-re emlékeztetett. Nagyon jó lett, és kellett is most. Őszintén szólva én totál nem tudom eldönteni, hogy akkor most kivel is shippeljem stiles-t (Derekkel persze de na.) Cora-val is egész jól összejött, és mostanában találtam egy tök jó párosítást fiatal!peter+stiles. És a mostani történések hajajj. Visszatérve a fic-re, tetszett, és jó hogy újra itt vagy :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, igyekszem :D Ezek az újabb részek kész hullámvasutak érzelmileg, szóval muszáj néha ilyesmi :) Stilest meg én mindenkivel shippelem úgy oldom meg :D Még Deucalionnal is. (Olyan jó ficet olvastam egyszer róluk, hogy hajjaj.)

      Törlés
  2. Szia:) Minden héten megnézem az oldalad, hogy hátha van már friss. De nincs :( Mikorra várható a folytatás? Számíthatunk rá?

    VálaszTörlés